Webinaari 24.5. klo 9-11.30

Vanhemman trauma ja mielenterveys lastensuojelussa

Lastensuojelun tarpeen taustalla vaikuttavat usein sekä vanhempien mielenterveyshäiriöt että traumakokemukset. Lastensuojelun asiayhteydessä keskeistä on erityinen näkökulma vanhemman mielenterveyshäiriöihin ja traumakokemuksiin; tutkitaan niiden vaikutuksia 1) vanhemmuuteen ja lapsen hoivaan sekä 2) lapseen ja lapsen kokemuksiin. 

Koulutuksessa tarkastellaan sekä tieteellisen tiedon että käytännön lastensuojelutyön näkökulmista mielenterveyden ja trauman käsitteitä, vanhemman mielenterveyden häiriöiden ja traumakokemusten yleisyyttä ja ilmenemismuotoja, niiden tunnistamiseen vaikuttavia tekijöitä, vanhemman voinnin ja voimavarojen puheeksi ottamista sekä vanhemman traumakokemusten ja yleisimpien mielenterveyshäiriöiden vaikutuksia vanhemmuuteen ja lapseen.   

Lastensuojelussa työtä ohjaa tuen tarjoamisen näkökulma. Vanhemman mielenterveyden tukeminen on vaikuttava tapa edistää lapsen hoivaa, resilienssiä ja ennaltaehkäistä lapsen mielenterveyden häiriöitä. Kuormittuneiden vanhempien voinnin ja voimavarojen tukeminen voi parantaa vanhemmuuden laatua ja edistää lapsen kehitystä. Omassa lapsuudessaan traumaattisia asioita kohdanneiden vanhempien tukeminen on arvioitu keskeiseksi askeleeksi lasten haavoittavien kokemusten ennaltaehkäisyn näkökulmasta. Lastensuojelun kontektissa vanhemman vointia ja voimavaroja voidaan tukea monin eri tavoin.

Koulutus sisältää vuoropuhelua tieteellisen näkökulman ja käytännön työn näkökulman välillä. 

Profiam - Perhetyön arviointi

 

Kouluttajina toimivat Profiamin asiantuntijalääkäri Heidi Jussila (LT, psykiatrian, lastenpsykiatrian ja terveydenhuollon erikoislääkäri, päihdelääketieteen erityispätevyys) ja psykiatrinen sairaanhoitaja sekä työnohjaaja Sanna Saarinen (psykiatrinen sairaanhoitaja, NEPSY-valmentaja, ratkaisukeskeinen kuvataideterapeutti, voimavarakeskeinen työnohjaaja). 

 

Hinta 75€

(sis. alv 24%)

Ilmoittaudu mukaan

Ilmoittautuminen päättyy 9.5.

Ilmoittautuminen koulutukseen on sitova. Osallistumismaksu laskutetaan ilmoittautumisen jälkeen. Halutessasi ilmoittaa mukaan useamman henkilön samalle koontilaskulle, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen info@profiam.fi. 

Ilmoittautumalla hyväksyt peruutusehtomme. Huomaathan, ettei Profiam vastaa osallistujien teknisistä ongelmista.

Tutustu Profiamin kouluttajiin

Keski-Suomi, Varsinais-Suomi ja Satakunta, Pirkanmaa ja Kanta-Häme, Uusimaa

Heidi Jussila

Psykiatrian ja lastenpsykiatrian erikoislääkäri (LT), päihdelääketieteen erityispätevyys

040 508 7447
heidi.jussila@profiam.fi

Pirkanmaa ja Kanta-Häme

Sanna Saarinen

Psykiatrinen sairaanhoitaja, NEPSY-valmentaja, ratkaisukeskeinen kuvataideterapeutti, voimavarakeskeinen työnohjaaja

040 183 0566
sanna.saarinen@profiam.fi

OTA YHTEYTTÄ

Kysy lisää Profiamin asiantuntijapalveluista.

Saat meihin helposti yhteyden sähköpostilla tai täyttämällä oheisen lomakkeen. Asiantuntijamme kertovat mielellään lisää palveluistamme.

044 958 0586

Hyväksy tietosuojaselosteen ehdot