< TERAPIAPALVELUT

Paripsykoterapia

Oletko hakeutumassa pariterapiaan? Profiamin koulutetut ammattilaiset ovat käytössäsi. 

Ota yhteyttä

Huomaathan, että kaikki vapaat aikamme eivät näy nettiajanvarauksessa. Haluamme, että ajan sopiminen on mahdollisimman vaivatonta. Lähettäessäsi meille viestin yhteydenottolomakkeella, vastaanottaa vastuupsykoterapeuttimme sen ja selvittää kenelle psykoterapeuteistamme aika voidaan varata, ja vastaa sinulle mahdollisimman pian.

Varaa aika verkossa

Palvelemme koko Suomea

Tarjoamme terapiapalveluita toimipisteissämme Turussa, Tampereella, Helsingissä, Jyväskylässä ja Hämeenlinnassa sekä etäpalveluna koko Suomeen.

Monta reittiä paripsykoterapiaan

Paripsykoterapian palvelut ovat käytössäsi niin itse maksaen, Kelan kuntoutuspsykoterapiana, vakuutusyhtiön tukemana kuin ostopalveluna (Varsinais-Suomen hyvinvointialue).

Paripsykoterapia

Paripsykoterapia on terapiamuoto, joka keskittyy psyykkisen hyvinvoinnin tukemiseen vahvistamalla parisuhteen vuorovaikutusta ja tunnesuhdetta sekä lisäämällä yksilöiden kykyä kuulla ja ymmärtää itseä, toista ja keskinäisessä suhteessa tapahtuvia ilmiöitä. Paripsykoterapiassa pyritään löytämään uudenlaisia näkökulmia suhteessa tapahtuviin asioihin sekä lisäämään keskinäistä turvaa, luottamusta ja vakautta, ja näin tukemaan paria toivotun muutoksen aikaansaamisessa.

Paripsykoterapiaan voi hakeutua missä suhteen vaiheessa tahansa. Tyypillisesti paripsykoterapia aloitetaan tilanteessa, jossa keskinäinen vuorovaikutus tuntuu toimimattomalta, käytössä olevat ongelmanratkaisukeinot eivät toimi, tunneyhteys ja läheisyys on kadonnut tai suhdetta kuormittavat esim. erouhka, luottamuspula, turvattomuus, perhearjen kuormittavuus, rooliristiriidat, päihteet, mielenterveyshäiriöt ja seksuaalisuuteen liittyvät kysymykset.

Paripsykoterapiaan voi hakeutua myös tilanteessa, jossa on jo päädytty eroon, mutta on halua käsitellä esim. eroon johtaneita syitä ja oppia niistä ajatellen mahdollisia tulevia parisuhteita tai halutaan pohtia yhteisvanhemmuuteen liittyviä kysymyksiä ja mahdollistaa lapsille turvallinen kokemus vanhempien erosta. Lisäksi paripsykoterapia tarjoaa hyvän mahdollisuuden hoitaa parisuhdetta ennaltaehkäisevästi ja oppia tuntemaan uudella tavalla sekä itseä että kumppania yhteisen prosessin avulla.

Paripsykoterapialla on aina tavoitteet, jotka ovat parin itsensä määrittelemät ja työskentely rakentuu parin itsensä tärkeiksi kokemien teemojen ympärille. Paripsykoterapiassa voidaan keskustelun tukena käyttää monipuolisesti eri menetelmiä (esim. kirjoittaminen, kortit, kehoharjoitteet, musiikki, sukupuu, kotitehtävät).

Paripsykoterapia on myös Kelan tukema kuntoutuspsykoterapiamuoto. Paripsykoterapiassa on mahdollista käydä rinnakkain myös yksilö- tai perhepsykoterapian kanssa, ja Kela voi myöntää kuntoutuspsykoterapiatuen näihin samanaikaisiin psykoterapiaprosesseihin.

Hinnasto

Paripsykoterapia 90min alkaen 170 euroa

Koulutuspsykoterapia (koulutusvaiheessa oleva terapeutti) 90min alkaen 120 euroa

Filtteröi näkymää:

Valitse palvelumuoto

Valitse toimialue

Hae nimellä

OTA YHTEYTTÄ

Kerro meille, kuinka voimme olla avuksi.

Saat meihin helposti yhteyden sähköpostilla tai täyttämällä oheisen lomakkeen. Asiantuntijamme kertovat mielellään lisää palveluistamme.

Olen tulossa vastaanotolle

Hyväksy tietosuojaselosteen ehdot