Koronapandemian keskellä tarvitaan toivoa, tukea ja välittämistä

Kevät on maailmaa koettelevan pandemian vuoksi ollut poikkeuksellinen ja vaatinut varmasti kaikilta ylimääräisiä ponnisteluja ja paljon voimavaroja. Huoli itse sairaudesta ja koko tilanteen vaikutuksista vie tilaa muulta.

Asiakasperheissämme olemme kohdanneet monenlaista huolta itse tilanteesta, saatavilla olevan tuen jatkumisesta sekä lisääntynyttä avuntarvetta. Kuntien sosiaalihuollon ja lastensuojelun työntekijät ahertavat myös kaiken poikkeuksellisen keskellä kahta kovemmin pitääkseen asiakkaistaan huolta. Tämäkin vastuullisuus ja aito halu auttaa välittyy meille. Myös iloa ja tsemppifiilistä on ollut ilmassa paljon. Poikkeusolot, muuttuneet arjen rutiinit, kotikoulut ja monet muut yhteiskuntaa koskevat rajoitteet ovat vaatineet perheiltä - niin lapsilta kuin aikuisilta - paljon. Näissä tilanteissa tarvitaankin yhteistä huolenpitoa lapsista ja perheistä. Me olemme osaltamme pystyneet joustavasti, yhdessä tilaavien kuntien kanssa suunnitellen muokkaamaan ja täydentämään työtämme näihin tarpeisiin vastataksemme.

Meidän työyhteisössämme tai asiakaskunnassa ei ole toistaiseksi tiedossa koronatartuntoja tai -altistuksia. Tautitilanne on huomioitu meillä tarkasti, ja räätälöidyin työskentelytavoin on mahdollistunut edelleen lapsiperheiden monipuolinen tukeminen ja auttaminen, osittain lähikontakteina ja osittain etätyöskentelynä.

Yksi merkittävimpiä asioita tämän keskellä on toivo. Olemme nähneet, ylläpitäneet, herättäneet ja jakaneet toivoa. Kuten yleensäkin, myös näiden vaikeuksien keskellä, on tärkeää pitää yllä toivoa paremmasta ja helpommasta huomisesta. Kun tuo toivo saattaa hetkittäin itsellä käydä vähiin, saamme sitä usein lisää läheisiltä ja niiltä jotka muuten meitä tukevat. Toivoa voidaan jakaa muille ja näin pitää yllä yhteistä luottamusta tulevaan ja kriisejä seuraavaan rauhallisempaan aikaan.

Toiveikkuutta ja aurinkoa kaikille tämän poikkeusajan keskelle. Tästäkin selvitään - yhdessä.

lina-trochez-ktPKyUs3Qjs-unsplash.jpg

(Photo by Iina Trochez on Unsplash)
Profiam Sosiaalipalvelut Oy

Kiinnostuitko yrityksestä tai sen palveluista?

Ota yhteyttä