Tuotamme monipuolisia sijaishuollon aikaisia ja sen jälkeisiä palveluita
lasten, nuorten, perheiden ja perhehoitajien tueksi. Tarjoamme tukea myös lastensuojelun ammattilaisille.
Tarjoamme monipuolisia, aidosti moniammatillisia palveluita sijaishuollon aikaisina tukitoimina mm. Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Pirkanmaan, Kanta-Hämeen, Keski-Suomen ja Savon alueilla jo yli 10 vuoden kokemuksella. Tiimeihimme kuuluu mm. kokeneita sosiaalityöntekijöitä, psykologeja, psykoterapeutteja, psykiatrisia sairaanhoitajia, sosionomeja, toimintaterapeutteja ja yhteisöpedagogeja monipuolisin lisäkoulutuksin. Työtämme ohjaa vahvasti traumatietoinen ja dialoginen työote.
Tukemalla sijoitettua lasta, biologisia vanhempia ja sijaisvanhempia sekä lasta kannattelevien suhteiden toimivuutta voidaan turvata lapsen tasapainoista kehitystä ja psyykkistä hyvinvointia tilanteissa, jossa lapsen elämään on liittynyt haavoittavia tai kuormittavia kokemuksia. Joskus sijoitetun lapsen kriisiytynyt tilanne voi vaatia kokonaistilanteen kartoittamista, jotta lapsen heikentyneen tilanteen juurisyihin saadaan selvyyttä ja tukea osataan kohdentaa oikein sekä miettiä lapsen kannalta parhaita jatkotoimia. Toisinaan vuorovaikutussuhteet voivat mennä solmuun ja tarvitaan ulkopuolista tukea tilanteen ratkaisemiseksi.
Lapsen edun mukaista on myös perheen jälleenyhdistämisen mahdollisuuksien tutkiminen ja tukeminen. Perheen jälleenyhdistämisen tilanteessa kiireellisen sijoituksen tai huostaanoton jälkeen keskeistä on arvioida lapsen yksilöllisiin tarpeisiin nähden riittävää vanhemmuutta. Vanhemmuuden arvioinnissa ja tukemisessa tarvitaan 1) erityisosaamista ja tietotaitoa, 2) hoidollista, intensiivistä ja joustavaa tukea perheelle sekä 3) moniammatillista tiimityötä laadun ja luotettavuuden parantamiseksi (Vischer ym. 2017).
Hyvinvointialuetta saattavat erityisesti haastaa tilanteet, joissa sijoitus on tehty kauemmas tai lapsen biologinen perhe on sijoituksen aikana muuttanut eivätkä omat palvelut yllä. Olemme tehneet laajalti yhteistyötä tämän kaltaisissa tilanteissa ja voimme toimia tukenanne eri puolin Suomea.
Moniammatillinen kuntoutus:
Moniammatillinen arviointi:
Ammatillinen tukihenkilötyö tai psykologin/terapeutin keskustelutuki:
VARSINAIS-SUOMI: Sanna Lindroos 045 211 6522 / sanna.lindroos@profiam.fi
UUSIMAA: Tiina Pekkanen 040 636 1129 / tiina.pekkanen@profiam.fi
PIRKANMAA JA KANTA-HÄME: Maija Teppo 040 483 9927 / maija.teppo@profiam.fi
KESKI-SUOMI JA SAVO: Paula Arkimaa 044 986 4379 / paula.arkimaa@profiam.fi
Viite: Vischer AWK, Grietens H, Knorth EJ, Mulder H. ASSESSING PARENTING IN THE CONTEXT OF REUNIFICATION OF INFANTS/TODDLERS AND THEIR FAMILIES: HOW TO FACE THE CHALLENGES? Infant Ment Health J. 2017 May;38(3):406-421. doi: 10.1002/imhj.21646.
Lasten ja nuorten erikoispsykologi (PsM), Theraplay-practioner, aikuisten integratiivinen yksilöpsykoterapeutti (koulutuksessa)
Psykologi (PsM), Psykoterapeutti (kognitiivinen)
Sairaanhoitaja, psykiatria, kognitiivinen lyhytterapeutti
Kysy lisää Profiamin sosiaalihuollon palveluista.
Saat meihin helposti yhteyden sähköpostilla tai täyttämällä oheisen lomakkeen. Asiantuntijamme kertovat mielellään lisää palveluistamme.
Aluepäällikkö / Varsinais-Suomi, Sairaanhoitaja AMK, sosionomi YAMK
040 590 2506
anna.isotalo-peltonen@profiam.fi
Aluepäällikkö / Varsinais-Suomi, Sosiaalityöntekijä (YTM), työnohjaajakoulutuksessa
045 211 6522
sanna.lindroos@profiam.fi
Aluepäällikkö / Uusimaa, Sosiaalityöntekijä (YTM)
040 636 1129
tiina.pekkanen@profiam.fi
Aluepäällikkö / Pirkanmaa, Sosiaalityöntekijä (YTM), KKT-psykoterapiakoulutuksessa
040 483 9927
maija.teppo@profiam.fi
Aluepäällikkö / Keski-Suomi Sairaanhoitaja YAMK, työnohjaaja
044 986 4379
paula.arkimaa@profiam.fi