< TERAPIAPALVELUT

Perhepsykoterapia

Oletko hakeutumassa perheterapiaan? Profiamin koulutetut ammattilaiset ovat käytössäsi. 

Ota yhteyttä

Huomaathan, että kaikki vapaat aikamme eivät näy nettiajanvarauksessa. Haluamme, että ajan sopiminen on mahdollisimman vaivatonta. Lähettäessäsi meille viestin yhteydenottolomakkeella, vastaanottaa vastuupsykoterapeuttimme sen ja selvittää kenelle psykoterapeuteistamme aika voidaan varata, ja vastaa sinulle mahdollisimman pian.

Varaa aika verkossa

Mental wellbeing - caring father and children - Profiam

Palvelemme koko Suomea

Tarjoamme terapiapalveluita toimipisteissämme Turussa, Tampereella, Helsingissä, Jyväskylässä ja Hämeenlinnassa sekä etäpalveluna koko Suomeen.

Monta reittiä perhepsykoterapiaan

Perhe- ja paripsykoterapian palvelut ovat käytössäsi niin itse maksaen, Kelan kuntoutuspsykoterapiana, vakuutusyhtiön tukemana kuin ostopalveluna (Varsinais-Suomen hyvinvointialue).

Perhepsykoterapia

Perhepsykoterapia on terapiamuoto, jossa tutkitaan ja hoidetaan perheenjäsenten välistä perhesysteemiä sekä heidän keskinäistä vuorovaikutustaan. Perhepsykoterapian tavoitteena on auttaa kaikkia perheenjäseniä lisäämällä heidän ymmärrystään toisiaan kohtaan, tukemalla heitä kuulemaan toistensa näkökulmia ja parantamalla heidän keskinäistä vuorovaikutustaan, jolloin perheenjäsenten hyvinvointi lisääntyy ja he saavat omat voimavaransa käyttöön aiempaa paremmin. Perhepsykoterapia on tunnetyöskentelyä ja sen tavoitteena on vahvistaa perheen hyviä ja turvallisia selviytymiskeinoja sekä luoda vakautta perheen tilanteeseen.

Perhepsykoterapiaa voidaan soveltaa mielenterveyshäiriöihin (esim. masennus, psykoottistasoiset häiriöt, käytös- ja mielialahäiriöt, syömishäiriöt, päihdehäiriöt, traumaattiset kokemukset), perheen vaikeisiin konfliktitilanteisiin, vuorovaikutuksen häiriöihin ja perheen elämänkriiseihin (esim. lapsettomuus, perheenjäsenen sairastuminen/kuolema, lapsen aikuistuminen, vanhempien ero, uusperheiden haasteet).

Perhepsykoterapiaan voivat osallistua kaikki perheenjäsenet iästä riippumatta, ja tapaamisten kokoonpanoa voidaan vaihdella perheen yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Perhepsykoterapiassa voidaan käyttää keskustelun tukena erilaisia menetelmiä (esim. kirjoittaminen, piirtäminen, kortit, pelit, kehoharjoitteet, kotitehtävät).

Perhepsykoterapia on myös Kelan tukema kuntoutuspsykoterapiamuoto. Perhepsykoterapiassa on mahdollista käydä rinnakkain myös yksilö- tai paripsykoterapian kanssa, ja Kela voi myöntää kuntoutuspsykoterapiatuen näihin samanaikaisiin psykoterapiaprosesseihin.

Hinnasto

Pari- ja perhepsykoterapia 90min alkaen 170 euroa

Koulutuspsykoterapia (koulutusvaiheessa oleva terapeutti) 90min alkaen 120 euroa

Filtteröi näkymää:

Valitse palvelumuoto

Valitse toimialue

Hae nimellä

OTA YHTEYTTÄ

Kerro meille, kuinka voimme olla avuksi.

Saat meihin helposti yhteyden sähköpostilla tai täyttämällä oheisen lomakkeen. Asiantuntijamme kertovat mielellään lisää palveluistamme.

Olen tulossa vastaanotolle

Hyväksy tietosuojaselosteen ehdot