Oletko hakeutumassa perhe- tai pariterapiaan? Profiamin koulutetut ammattilaiset ovat käytössäsi.
Akuutissa tilanteessa voit varata suoraan lyhytaikaista keskustelutukea:
Tarjoamme terapiapalveluita toimipisteissämme Turussa, Tampereella, Helsingissä, Jyväskylässä ja Hämeenlinnassa sekä etäpalveluna koko Suomeen.
Perhe- ja paripsykoterapian palvelut ovat käytössäsi niin itse maksaen, Kelan kuntoutuspsykoterapiana, vakuutusyhtiön tukemana kuin ostopalveluna (Varsinais-Suomen hyvinvointialue).
Perhepsykoterapia on terapiamuoto, jossa tutkitaan ja hoidetaan perheenjäsenten välistä perhesysteemiä sekä heidän keskinäistä vuorovaikutustaan. Perhepsykoterapian tavoitteena on auttaa kaikkia perheenjäseniä lisäämällä heidän ymmärrystään toisiaan kohtaan, tukemalla heitä kuulemaan toistensa näkökulmia ja parantamalla heidän keskinäistä vuorovaikutustaan, jolloin perheenjäsenten hyvinvointi lisääntyy ja he saavat omat voimavaransa käyttöön aiempaa paremmin. Perhepsykoterapia on tunnetyöskentelyä ja sen tavoitteena on vahvistaa perheen hyviä ja turvallisia selviytymiskeinoja sekä luoda vakautta perheen tilanteeseen.
Perhepsykoterapiaa voidaan soveltaa mielenterveyshäiriöihin (esim. masennus, psykoottistasoiset häiriöt, käytös- ja mielialahäiriöt, syömishäiriöt, päihdehäiriöt, traumaattiset kokemukset), perheen vaikeisiin konfliktitilanteisiin, vuorovaikutuksen häiriöihin ja perheen elämänkriiseihin (esim. lapsettomuus, perheenjäsenen sairastuminen/kuolema, lapsen aikuistuminen, vanhempien ero, uusperheiden haasteet).
Perhepsykoterapiaan voivat osallistua kaikki perheenjäsenet iästä riippumatta, ja tapaamisten kokoonpanoa voidaan vaihdella perheen yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Perhepsykoterapiassa voidaan käyttää keskustelun tukena erilaisia menetelmiä (esim. kirjoittaminen, piirtäminen, kortit, pelit, kehoharjoitteet, kotitehtävät).
Perhepsykoterapia on myös Kelan tukema kuntoutuspsykoterapiamuoto. Perhepsykoterapiassa on mahdollista käydä rinnakkain myös yksilö- tai paripsykoterapian kanssa, ja Kela voi myöntää kuntoutuspsykoterapiatuen näihin samanaikaisiin psykoterapiaprosesseihin.
Paripsykoterapia on terapiamuoto, joka keskittyy psyykkisen hyvinvoinnin tukemiseen vahvistamalla parisuhteen vuorovaikutusta ja tunnesuhdetta sekä lisäämällä yksilöiden kykyä kuulla ja ymmärtää itseä, toista ja keskinäisessä suhteessa tapahtuvia ilmiöitä. Paripsykoterapiassa pyritään löytämään uudenlaisia näkökulmia suhteessa tapahtuviin asioihin sekä lisäämään keskinäistä turvaa, luottamusta ja vakautta, ja näin tukemaan paria toivotun muutoksen aikaansaamisessa.
Paripsykoterapiaan voi hakeutua missä suhteen vaiheessa tahansa. Tyypillisesti paripsykoterapia aloitetaan tilanteessa, jossa keskinäinen vuorovaikutus tuntuu toimimattomalta, käytössä olevat ongelmanratkaisukeinot eivät toimi, tunneyhteys ja läheisyys on kadonnut tai suhdetta kuormittavat esim. erouhka, luottamuspula, turvattomuus, perhearjen kuormittavuus, rooliristiriidat, päihteet, mielenterveyshäiriöt ja seksuaalisuuteen liittyvät kysymykset.
Paripsykoterapiaan voi hakeutua myös tilanteessa, jossa on jo päädytty eroon, mutta on halua käsitellä esim. eroon johtaneita syitä ja oppia niistä ajatellen mahdollisia tulevia parisuhteita tai halutaan pohtia yhteisvanhemmuuteen liittyviä kysymyksiä ja mahdollistaa lapsille turvallinen kokemus vanhempien erosta. Lisäksi paripsykoterapia tarjoaa hyvän mahdollisuuden hoitaa parisuhdetta ennaltaehkäisevästi ja oppia tuntemaan uudella tavalla sekä itseä että kumppania yhteisen prosessin avulla.
Paripsykoterapialla on aina tavoitteet, jotka ovat parin itsensä määrittelemät ja työskentely rakentuu parin itsensä tärkeiksi kokemien teemojen ympärille. Paripsykoterapiassa voidaan keskustelun tukena käyttää monipuolisesti eri menetelmiä (esim. kirjoittaminen, kortit, kehoharjoitteet, musiikki, sukupuu, kotitehtävät).
Paripsykoterapia on myös Kelan tukema kuntoutuspsykoterapiamuoto. Paripsykoterapiassa on mahdollista käydä rinnakkain myös yksilö- tai perhepsykoterapian kanssa, ja Kela voi myöntää kuntoutuspsykoterapiatuen näihin samanaikaisiin psykoterapiaprosesseihin.
Pari- ja perhepsykoterapia 90min alkaen 170 euroa
Koulutuspsykoterapia (koulutusvaiheessa oleva terapeutti) 90min alkaen 120 euroa
Sosiaalityöntekijä, perhepsykoterapeutti, työnohjaaja
Varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeutti, toimintaterapeutti YAMK, työnohjaaja
Perhe- ja paripsykoterapeutti, sosionomi AMK, työnohjaaja
Perhepsykoterapeutti, pariterapeutti, psykiatrinen sairaanhoitaja
Perhe- ja paripsykoterapeutti, sosionomi YAMK
Perhepsykoterapeutti (ET), Sairaanhoitaja, psykiatria, syömishäiriöasiantuntija
Perhe- ja paripsykoterapeutti, sairaanhoitaja
Psykologi (PsM), perhepsykoterapeutti
Perhe- ja paripsykoterapeutti (ET) Sosiaalityöntekijä (YTM)
Perhe- ja paripsykoterapeutti, sosionomi
Psykologi (PsM), perhe- ja paripsykoterapeutti
Perhe- ja paripsykoterapeutti, sairaanhoitaja AMK, psykiatria
0400 196 752
tiina.wiklund@profiam.fi
Palvelupäällikkö, Sosiaalityöntekijä (VTM), Perhe- ja paripsykoterapiakoulutuksessa
Sairaanhoitaja AMK, psykiatria, perhe- ja paripsykoterapiakoulutuksessa
Sosionomi AMK, perhe- ja paripsykoterapiakoulutuksessa
Sosionomi AMK, perhe- ja paripsykoterapiakoulutuksessa
Psykologi, perhe- ja paripsykoterapiakoulutuksessa
Kerro meille, kuinka voimme olla avuksi.
Saat meihin helposti yhteyden sähköpostilla tai täyttämällä oheisen lomakkeen. Asiantuntijamme kertovat mielellään lisää palveluistamme.